Мобилно меню

3 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (2 Votes)
Exorcism_Logo.jpgСтотици германци, измъчени от вътрешни гласове, издирват свещеници, които биха могли да ги освободят от предполагаемата власт на дявола, съобщиха в странно радиопредаване, предизвикало неловки дебати в Католическата църква. За това съобщава британският в. Таймс.

"Само през последната година съм получил молби от поне 350 души, които предполагат, че са обсебени от силите на злото", казва отец Йорг Мюлер, оглавяващ група свещеници, доктори на науката и лекари, заети с този проблем. - "Терапията не им е помогнала, те искат да изгонят бесовете и търсят свещеник, който да им помогне".

Отец Мюлер от манастир в Бавария е разговарял със сътрудници на държавната радиокомпания WDR и им е позволил да запишат откъси от осемте обряда за изгонване на дявола.
Полски екзорцист, представил се като отец Виктор, предполага, че това е само малка част от многото хора, нуждаещи се от помощ. По радиото той съобщи, че поне един човек на ден се подлага на пълната процедура по изгонването на бесовете.

Радиопредаването бе възприето от Католическата църква в Германия като пълен шок. След трагедията с Анелизе Мишел през 1973 година тя напълно се отказа от екзорсизма.

Тогава 23 годишната Мишел от баварско селце, населено от убедени католици, се оплаквала от епилепсия и халюцинации. На двама свещеници било разрешено да проведат ритуала. Те го провели 67 пъти, докато момичето не умряло от изтощение, след като отслабнало до 31 килограма.

След смъртта и свещениците и нейните родители получили условна присъда за неоказване на медицинска помощ.

Присъдата и нейното огласяване - включително заснетите по случая два игрални филма, единият от които е " Шестте демона на Емили Роуз" 2005 година - сериозно изплашили духовенството. Оттогава разрешение за пълно провеждане на обреда на изгонването дава само епископът, но и той се е решил на това само няколко пъти.

Разстроени заради липсата на екзорсисти в собствената си страна, немците прибягват до помощта на духовни целители - езотерици и свещеници от Швейцария и Полша. Полският свещеник Андрей Трояновски планира дори да създаде център по изгонване на бесове в Почернин, на полско-немската граница.

За православното отношение към екзорцизма виж тук


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/33kxp 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]