Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (8 Votes)
1_32.jpgЕпископът на Рочестър д-р Майкъл Назър Али, който неотдавна имаше смелостта да каже, че мюсюлманите са превърнали някои части на Англия в забранени за немюсюлмани зони (виж тук), е получил няколко смъртни заплахи от ислямиски екстремисти. Д-р Али е бил предупреден, че „няма да живее дълго”, и че „ще бъде унищожен”, ако продължава да критикува исляма. Полицията е започнала разследване и в момента проследява откъде са направени обажданията.

Същевременно епископът и семейството му са поставени под засилена полицейска охрана. Всички камери за видеонаблюдение около сградата, където живее, са подменени с нови и цялата поща, която той получава, предварително се сканира за взривни и други опасни вещества. Отношенията между християнството и исляма в Англия значително се обтегнаха след заявлението на епископа, че определени среди се опитват да „наложат ислямски характер” на някои райони от Обединеното кралство.

Много от критиците на епископа излязоха с позиция, осъждаща опитите за заплаха и саморазправа с него. Ибрахим Морга, председател на Мюсюлманския съвет във Великобритания, който осъди изявленията на д-р Назър Али, каза, че подобен род заплахи са „напълно неприемливи”.

По същия повод епископът на Уинчестър Майкъл Скот Джоинт направи следното изявление: „Няма място за заплахи в нашия публичен живот. Каквото и да каже някой, отговорът трябва да бъде аргумент, не заплаха. Това е начинът да се отговаря на предизвикателствата  и той винаги е бил такъв в християнството и в правото.”

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3kc6h 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]