Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (21 Votes)

“Студентите са млади, умни и благородни хора” – заяви въодушевено за Двери.бг тази вечер свещ. Виктор Иванов-Цимер, който обслужва българските православни църковни общини в Пасау и Регенсбург в обл. Бавария, Германия. Българската църква в Регенсбург

Той ни съобщи, че днес бил отпразнуван студентският празник (денят на св. Климент Охридски, покровител на Софийския университет, по стар стил) в Регенсбург с отслужване на св. литургия в историческата църква "Св. Петър"
(St. Peterskirchlein), отскоро предоставена на нашата община за богослужения.

В св. литургия участвали множество български студенти от университета в Регенсбург. За празника специално бил поканен и хорът на руската църква в града.На службата са присъствали още членовете на църковното настоятелство  д-р Мадлен Кънчева, Веселин Рубчев , Иван Илиев и др.

Българската православна общност имала и официален гост - председателя на църковното настоятелство на сръбската православна църква в Регенсбург Младен Опачич.

В края на богослужението о. Виктор, който по интернет редовно следи събитията в Родината, говорил за необходимостта от преподаване на истините на вярата както в България, така и в чужбина. Свещеникът предложил на студентите да направи курс по Вероучение по интернет. За целта били разменени и-меил адреси и т. н.

Ето един празник, осмислен по християнски!


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3kca8 

Разпространяване на статията: