Мобилно меню

3.8 1 1 1 1 1 Rating 3.80 (10 Votes)

20112На 20 ноември, когато е рожденият ден на Московския и на цяла Русия патриарх Кирил, в няколко социални центъра в Москва бяха организирани празнични трапези за бездомници, съобщиха от Младежкия отдел на Московска епархия. Към обичайното меню бездомните получиха в този ден торти, сладкиши, сладолед, банани и други плодове. Те имаха възможност да отнесат сладкиши и в домовете си.

Инициативата и организацията на празничните трапези е дело на Младежкия отдел към Московска епархия, Синодалния отдел по църковна благотворителност и социално служение и движението "Православни доброволци".

Към празничните трапези по случай рождения ден на патриарх Кирил се присъединили повече от триста бездомни хора. Мнозина от тях редовно посещават социалните центрове и сега били приятно изненадани да открият в порциона си храни, чийто вкус живеещите на улицата отдавна са забравили.

Доброволците, които раздавали храните, разказвали на хората за повода за тържеството и за рождения ден на патриарх Кирил, а те от своя страна му благодарили за вниманието и грижата към тях през този ден.

 


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/9qfk6 

Разпространяване на статията:

 

 

© 2005-2016 Двери БГ и нашите автори. Препечатване - само при коректно посочване на първоизточника.