Мобилно меню

2.6470588235294 1 1 1 1 1 Rating 2.65 (17 Votes)

6Европа въвежда трети пол. На 4 февруари е приета резолюция в Европарламента за правата на новия пол. Третият пол има две подкатегории – транссексуални и интерсексуални хора, които имат правата на мъжете и на жените. Транссексуалните са хора, сменили оперативно своя пол. Интерсексуалните са с вродени полови белези на мъж и на жена. Приетата резолюция дава картбланш за изготвяне на „пътна карта на ЕС срещу хомофобията и дискриминацията заради сексуалната ориентация и половата идентичност”.

Предстои Еврокомисията и Световната здравна организация да премахнат хомосексуалността от списъка на психическите разстройства. България и другите страни, които все още не са приели гейбраковете, ще бъдат „насърчени” да обменят „добри практики с държавите”, където това вече е факт.

Германия още през изминалата година прие наредба, признаваща неопределения пол, т. нар. х-джендър. Според данни на германското правителство от 2007 г. в страната се раждат най-малко 150 интерсексуални бебета на година, а към момента общият брой на хората с неопределен пол е 8-10 хиляди души. „Основна цел на новия правилник е да освободим родителите от натиска да трябва да вземат решение за пола на детето веднага след неговото раждане и по този начин да се съгласяват прекалено прибързано с медицински процедури за решаване на въпроса”, заяви тогава говорител на германското вътрешно министерство.

Ако новата европейска директива сега се приеме, хомодвойки, сключили брак в други страни от ЕС, ще имат право да осиновяват деца и у нас. Очаква се и становище на Св. Синод.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/9xa3a 

Разпространяване на статията: