Мобилно меню

4.2 1 1 1 1 1 Rating 4.20 (5 Votes)
Папа Бенедикт XVI публикува  в сряда своята първа енциклика   "Бог е любов”, в която излага  богословските и философските си разсъждения върху различните аспекти на любовта, включително и плътските.

В документа е разгледана и ролята на Църквата в обществото, коята чрез милосърдието показва любовта си към човечеството. „Милосърдието - пише Бенедикт XVI - е Божията любов, проявена чрез  Църквата.”

Папата обявява за недопустимо под прикритието на милосърдна  дейност да обръщаш хората в своята вяра. „Тези, които се занимават с милосърдие от името на Църквата, никога няма да натрапват вярата си на другите. Те разбират, че чистата любов е най-съвършеното свидетелство за Бога,” – се казва в документа.

Подчертава се още, че отговорност за създаването на справедливо общество носи държавата, а не Църквата. „Подобна политическа задача не може да лежи в сферата на отговорности на Църквата,” – пише в енцикликата. Ролята на Църквата се изразява във „формиране на съвест в политическия живот и постоянно напомняне за нуждата от справедливост.”

Източник: www.interfax.ru

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3au4a 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]