Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (26 Votes)
С благословението и духовната радост на Западно- и Средноевропейския митрополит Симеон,  както и по покана на Германско-българското академично дружество, състоящо се от германски и български професори, академични работници, преподаватели и изследователи на тематика, свързана по един или друг начин с България, Константийският епископ Антоний изнесе впечатляващ и изключително интересен доклад на тема: “Предизвикателства пред епископското служение зад граница”. Самото събитие се състоя с помощта на Германско-българското сдружение за насърчаване на връзките между Германия и България. На събитието в Хумболтов университет в Берлин присъстваха филолози, социолози, богослови, юристи и историци.

По този начин за пръв път от много и дълги години, именно на най-младия епископ на Българската православна църква към момента се даде възможност да покаже, че представители на висшия клир на БПЦ-БП са добре подготвени за участие на строго научни и академични форуми на най-високо ниво в забележителни чуждестранни учебни заведения, в които между другото са специализирали български архиереи, български преподаватели по богословие и където се учат много млади български студенти.

Всички представители на българската и германската академична общност, присъстващи на това събитие на високо академично ниво се отнесоха с уважение и внимание към Негово преосвещенство, като непосредствено след неговата презентация постъпиха въпроси, повдигнати от интереса и мотивацията на научните работници да узнаят повече за мястото и ролята на Българската православна църква зад граница. Епископ Антоний остави изключително добро впечатление в този важен за академичните среди форум. Докладите от симпозиума ще бъдат публикувани в Годишника на организацията.

Епископ Антоний и д-р Христо Беров с известния професор Ханс-Дитер Дьопман:

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3a9wd 

Разпространяване на статията: