Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (18 Votes)
По инициатива на енорийския свещеник о. Кръстин Апостолов Българската православна църковна община „Св. Кирил и Методий“ в Хамбург, Германия е изготвила първата месечна програма по вероучение за децата на енориашите си. Заниманията започват от месец юли. Те ще се провеждат в две части. Първата ще е по време на богослужението. Тогава децата ще се учат да се молят със специални детски молитви, под формата на игра ще им се обяснява какво е храмът и как да се държат в него; ще им се прожектират малки образователни филмчета за Библията, за християнската история и изкуство.

Във втората част, след св. Литургия, докато родителите са на кафе, те ще покажат какво са на учили по време на заниманията.

През месец юли децата ще учат по следните теми: „Ангелите – наши приятели и защитници, воини на доброто и любовта”; „Бог е любов; за желанието на Бог ние да бъдем добри, да се обичаме и да живеем щастливо в мир и разбирателство”; „Църквата – място за среща на нас, светиите, ангелите и Бога”.

Провеждането на занятията няма да попречи на децата да участват в св. Литургия и да приемат св. Причастие.

Това са първите занимания за деца, които общината започва да организира. Затова свещеникът и помощниците му са отворени за предложения и идеи от своите енориаши. Ще следим за читателите на Двери как се развива това неделно училище и как българските деца напредват в православната вяра далеч от родината.

На снимката: о. Кръстин Апостолов и епископ Антоний по време на посещението на архиерея в църковната община в Хамбург в края на миналата година.

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3axy3 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]