Мобилно меню

4.6666666666667 1 1 1 1 1 Rating 4.67 (12 Votes)
В храма на с. Санино, Суздалски район на Русия иконите се възстановяват без участието на реставратори, съобщава Владимирската държавна телекомпания, цитирана от Интерфакс. Засега не е намерено научно обяснение на този факт. Храмът е подворие на женския манастир “Св. Николай”.
На ставащото в храма чудо първо обърнали внимание художниците-реставратори, които работят там. Монахините от женския манастира “Св. Николай” не знаят как да тълкуват тази проява на Божието внимание към тяхната обител.

Целебните качества на изворната вода са почувствали мнозина от поклонниците, които идват в подворието на манастира “Св. Николай” в с. Снанино. Екземите изчезват, преминава и главоболието. Но най-голямото чудо, на което стават свидетели богомолците е в храма, където могат да наблюдават процеса на самообновяване на иконите.

Художниците-реставратори били поразени от лика на Иисус Христос – доскоро той бил мрачен, почернял от времето, по същия начин изглеждали и ангелите, изобразени от двете му страни. Без човешка намеса фреската изсветляла, сякаш била почистена, след това се преобразили и изображенията на евангелистите. В последно време се усилило и мироточенето на една от иконите.

Източник: http://www.interfax-religion.ru

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3aphp 

Разпространяване на статията: