Мобилно меню

3 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (3 Votes)
През нощта на 2-3 октомври 2005 година неизвестни лица са проникнали в православния катердрален храм „Успение на Пресвета Богородица” в град Тузла, Босна и Херцеговина. Осквернено е било най-святото мсто в храма – олтарът, като са причинени немалко материални щети.

На следващата нощ са били нападнати и енорийски домове на Сръбската православна църква в Тузла, на които също са причинени големи материални щети. Разбити са били вратите и стъклата на прозорците. Полицията е извършила оглед на място.

Свещениците са отправили апел към местните власти и полицията да вземат строги мерки за осигуряване защита и безопасност на семействата им и имотите на Сръбската православна църква. Тези неприятни събития застрашават и без това трудния живот и оцеляването на православните сърби на територията на кантона Тузла.  
 
Няма православен храм или гроб, който да не е осквернен през последните пет години, а извършителите, освен в един-единствен случай, остават неизвестни и ненаказани, оплакват се православните в Тузла.

Източник:http://pravoslavie.bg

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3ap8h 

Разпространяване на статията: