Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (20 Votes)
Явлението Ванга продължава да предизвиква разнопосочни реакции. Тя не е оставила автобиография. В изобилната литература за нея преобладават книгите от нейни роднини и почитатели, които я венцеславят. Съществуват и някои статии, писани от атеисти или скептици, които изцяло отхвърлят Ванга и се опитват да я обяснят от материалистически позиции.

Както винаги, истината се намира в златната среда. Ванга не е съзнателна измамница, която заблуждава над един милион българи и чужденци. Тя наистина притежава изключителен дар на прозорливост, но признава, че той не е неин, а е даден от други, невидими, духовни сили. Чрез нея те търсят осъществяване на своите пъклени цели и трябва да се признае, че до голяма степен успяват.

Настоящата книга е първата по рода си в потока от литература за Ванга, която е написана от традиционни християнски позиции. Тя ще накара мнозина да се замислят над същността на ясновидството на Ванга и да го преценят от гледище на вечните библейски истини. Книгата цитира 42 изследвания по темата, обхваща 120 страници и е издадена от фондация „Вечен живот”.

Авторът Борислав Крачунов е магистър по теология от Шуменския университет "Епископ Константин Преславски". Той защити текста на книгата като дипломна работа под ръководството на архимандрит доц. д-р Павел Стефанов през април 2009 г. С помощта на вярата Крачунов успява да победи зависимостта от дрогата и описва невероятните си преживявания в първата си книга "Oт смърт към живoт: Бивш нaркoмaн рaзкaзвa" (2008).

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3pc9a 

Разпространяване на статията: