Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (5 Votes)
Градеж на хотелска част към Правешката обител "Свети Теодор Тирон" се очаква да започне с руска финансова помощ през март т. г. Това обещание е дала управата на руския гр. Серпухов при посещението си в Правец миналата есен.

Родното място на Тодор Живков и Серпухов са селища-побратими, а дружеските отношения между тях са скрепени с договор за сътрудничество в различни направления, съобщи днес в Ловеч игуменът на обителта архимандрит Йоан.

Според него към манастира ще бъдат застроени пак с руски пари и камбанария с параклис, и 3-4 нови монашески килии. Проектът на бъдещия манастирски комплекс вече е готов, а първата му копка е запланувана за Тодоровден, храмовия празник на средновековното калугерско обиталище. Тогава сред гостите се очакват да бъдат Ловчанският митрополит Гавриил и Русенският владика Неофит, който м. г. на 15 март дари манастира с малка частица от мощите на св. Теодор. На тържеството присъстваха посланиците на Русия Анатолий Потапов, на Австрия Клаус Фабиян, първият секретар на гръцкото посолство д-р Димитрис Зомас, генералният директор на "Лукойл-България" Валентин Златев, родом от Правец и основен дарител за възстановяването на манастира, и др.

Според запознати гр. Серпухов се намира в Московска област. На територията му работят 150 големи промишлени предприятия. От отраслите най-добре са развити машиностроенето и металообработването, заемащи 45% от общия обем на промишлената продукция. Серпухов е известен и с многобройните си зелени паркове и градини.

(БЛИЦ)

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3k8a6 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]