Мобилно меню

4.7878787878788 1 1 1 1 1 Rating 4.79 (132 Votes)

taynstvo i sabornost 650x10003639Университетският център за изследване на религиите при Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и издателство „Изток-Запад“ организират дискусия на тема „Човешката личност и тялото на Църквата. Тайнство и Есхатон“. Тя ще включва представянето на две книги: Тайнство и съборност на Църквата и Тайнство и Есхатон (София: „Изток-Запад“, 2023 г.) от прот. д-р Сава (Щони) Кокудев, главен асистент в Богословския факултет.

Представянето и дискусията ще се състоят на 3 април, сряда, от 18:30 ч. в Нова конферентна зала, Ректорат, Северно крило, ет. 2.

Как съвременните проблеми за човека се отнасят към въпроса за Църквата, която е общност и „Тяло Христово“, по думите на св. апостол Павел? Има ли различни възгледи за участието на човека в общото тяло на Църквата, което в светлината на православната традиция и духовен опит е светотайнствено есхатологично събитие? Върху тези и други въпроси ще протече дискусията във връзка и с представяните книги.

Водещи на представянето ще бъдат проф. д-р Симеон Евстатиев и Любен Козарев. Участници в дискусията ще са проф. дфн Калин Янакиев, проф. д-р Иван Христов, проф. дфн Владимир Градев, доц. прот. д-р Стоян Чиликов, гл. ас. прот. д-р Сава Кокудев.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/dqpa4 

Разпространяване на статията: