Мобилно меню

4.9295774647887 1 1 1 1 1 Rating 4.93 (71 Votes)

980x551 1635930286От канцеларията на Св. Синод днес обявиха в медиите съобщение, че Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит, предстоятел на Българската православна църква – Българска патриаршия, е приет за лечение в клиника на Военномедицинска академия заради „белодробно заболяване“. Към всички клирици и вярващи е отправен призив „всесърдечно да се молят за бързото оздравяване и възстановяване на Първосветителя на родната ни Църква“.

Същевременно се прави препоръка „да се приема за достоверна единствено информацията, обявена от Светия Синод на БПЦ-БП“ – подразбира се информация за здравословното състояние на Светейшия патриарх.

Не се дават повече сведения за състоянието на патриарха, но самият факт, че се прави такова съобщение от синодната канцелария, която поначало е прекалено пестелива на всякаква информация, вече буди сериозно безпокойство. Затова единственото, което всеки от нас може и трябва да направи, е да се моли усилено за Божията милост към Негово Светейшество, за да преодолее той поредното изпитание.

Припомняме, че преди седмица заседанието на Св. Синод заради отсъствие на патриарха беше ръководено от Великотърновски митрополит Григорий. Той по старшинство е след митрополитите Йоаникий Сливенски и Йосиф – на САЩ, Канада и Австралия, но първият по здравословни причини също не участва в заседанието, а вторият не е в страната.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/d8uyf 

Разпространяване на статията: