Мобилно меню

4.906432748538 1 1 1 1 1 Rating 4.91 (171 Votes)

730d0549579b37ae2bb50e6aa84b470fНа 26 юни Негово Светейшество Българският патриарх Неофит прие новия посланик на САЩ у нас Негово Превъзходителство Кенет Мертен. Приемът се състоя в сградата на Софийска митрополия. В нея взеха участие Мелнишки епископ Герасим, главен секретар на Св. Синод, и Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, съобщават от Св. Синод.

Посланик Мертен изрази своята благодарност за възможността да се срещне и запознае с Негово Светейшество. Той сподели и първите си впечатления от България, като изтъкна междурелигиозния диалог и разбирателството между различните вероизповедания в България. По време на срещата беше обсъдена мисията на Българската православна църква в обединяването на българския народ, както и служението ѝ зад океана в лицето на митрополията на САЩ, Канада и Австралия и на митрополит Йосиф.

В края на срещата патр. Неофит пожела на посланика успешен мандат и ползотворна дейност у нас. От своя страна Негово Превъзходителство също изрази готовността си да работи в подкрепа на всички добри инициативи и сподели надеждата си такива срещи и разговори да има и в бъдеще.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/d983h 

Разпространяване на статията: