Мобилно меню

1.2736156351792 1 1 1 1 1 Rating 1.27 (307 Votes)

5555На 16 май т. г. руската църква „Св. Николай“ в София, подворие у нас на Московския патриарх, събра на молебен представители на няколко русофилски организации у нас. На мероприятието, чиято основна цел е да покаже активните връзки на руското посолство и подворие с българската общественост, присъства посланичката на Русия у нас Елеонора Митрофанова.

Молебенът беше оглавен от настоятеля на подворието архим. Вассиан (Змеев), а участие в него взеха и двама клирици от БПЦ – свещеноик. Живко Желев от Старозагорска митрополия и Серафим Желев от Софийска епархия. На молебена беше осветена икона на св. Киприан, митрополит Московски, която беше подарена на присъствалия на събитието йером. Ириней (Пиковски) от Сретенския манастир, основан от св. Киприан.

5555

Това наглед незначително църковно събитие обаче събра в руското подворие редица дейци на патриотично-русофилски организации, сред които председателката на фондацията в памет на Видински митрополит Дометиан Юлия Таран, членове на старозагорското патриотично движение „Иван Вазов“, начело със Станимир Петров, координаторката на движението „Безсмъртен полк“ във Варна Диана Алексиева и др.

55555555


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/dxd93 

Разпространяване на статията: