Мобилно меню

4.9680672268908 1 1 1 1 1 Rating 4.97 (595 Votes)

IMG 2690Десетки украинци, повечето жени и деца, изпълниха столичния храм „Рождество Христово“ в кв. „Младост-3“ и се смесиха с енориашите, дошли да участват в богослужението на Второ Възкресение. Те заедно чуха евангелския текст за срещата на Възкръсналия Христос с Неговите ученици на няколко езика – църковнославянски, украински, български, гръцки и английски.

IMG 2700Украинските богомолци бяха донесли в храма различни традиционни за тях великденски печива, които там по традиция се освещават в първия ден на празника Възкресение Христово. Освещаването извърши о. Сергий, украински свещеник, който служи в столичния храм от близо половин година. В словото си към своите сънародници о. Сергий ги поздрави с най-големия празник за християните – Възкресение Христово, като изрази надежда в Бога за постигане на мир в родината им. Той сподели радостта си, че дори далеч от дома всички те следват християнските си традиции и отбеляза, че чрез освещаването на храната, която приемаме, ние получаваме сили по пътя на християнския си подвиг, сили за следване на Христос и за промяна на живота си спрямо повелите на Христос.

Стотици жители и гости на столичния квартал дойдоха в първия ден на Великден да се поклонят в храма. Всички деца получиха като великденски подарък шоколадови лакомства.

IMG 2696

IMG 2685

IMG 2683


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/dx3q4 

Разпространяване на статията: