Мобилно меню

4.8947368421053 1 1 1 1 1 Rating 4.89 (95 Votes)

00133През месец декември във варненския храм „Св. Атанасий“ ще се проведат редица инициативи, посветени на Рождество Христово. Те са организирани от църковното настоятелство и започват с традиционните Рождественски четения. Изготвена е следната програма:

На 11 декември (неделя) от 11:00 ч. – беседа на тема: „Идейни послания на евангелските разкази за рождението на Спасителя“. Лектор: ик. доц. д-р Теодор Стойчев.

На 16 декември (петък) от 18:00 ч. – беседа на тема: „Образът на св. Богородица в светлината на Рождество Христово“. Лектор: прот. Ясен Шинев.

На 18 декември (неделя) от 11:00 ч. – беседа на тема: „Недостижимият Бог стана Младенец“. Лектор: ставроф. ик. Дончо Александров.

Всяка декемврийска неделя в притвора на храм „Св. Атанасий“ ще се провежда благотворителен Рождественски базар. В него ще се предлагат картички, различни видове украси, предмети, постни храни, които са дело на различни възрастови групи от енорията. Тази година средствата, които са събрани ще подпомогнат отново хора в затруднено материално състояние. Базарът ще продължи и в деня на самия празник.

На 25 декември – Рождество Христово след св. Литургия, от 11:00 ч., в храма ще се състои празничен концерт с участието на църковния хор при храма, децата от неделното училище, детски хор „Ангели“, школата по актьорско майсторство, Вокална академия „Бънджи Сингърс“ и др.

Източник: Официален сайт на храм „Св. Атанасий“  – гр. Варна: https://www.sv-atanasii-varna.org/.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/dkwrw 

Разпространяване на статията: