Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (12 Votes)

IMG 1922 2На 24 ноември, в навечерието на празника на  Софийския университет „Св. Климент Охридски“, в аулата на висшето училище на специална церемония бяха връчени дипломите на завършилите Богословския факултет през тази година бакалаври, магистри и преминалите допълнителна квалификация учители.

На тържеството присъства Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. Деканът на Богословския факултет доц. д-р Ивайло Найденов се обърна със слово към присъстващите. В него той поздрави абсолвентите за успешното завършване и им пожела да се реализират като учители, клирици на БПЦ и на всяко поприще, на което Бог ги призове. Деканът се обърна към митр. Йоан, в качеството му на представител на Св. Синод, като посочи, че това са образовани и мотивирани млади хора, подготвени за работа в редиците на нашата Църква.

Тази година в Богословския факултет на СУ се дипломираха общо 107 души: 31 бакалаври, 36 студенти в магистърските програми, както и 40 учители, преминали допълнителна квалификация по програми на МОН. Отличничката на випуска от бакалаври е Йоанна Василева от Благоевград, а на магистрите – Веселина Терзийска от София. По традиция те излязоха с обръщения от свое име и от името на целия випуск и благодариха на своите преподаватели за знанията и вдъхновението, които са получили по време на своето обучение. И двете подчертаха, че във факултета те са станали свидетели не само на думи за вярата, но и на демонстрация на християнски начин на живот и действие.

1 4

1 41 41 4


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/dpcqw 

Разпространяване на статията: