Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (25 Votes)

А Ф И Ш 30.11.2022На 30 ноември, сряда, от 18 ч. в зала „Вяра“ на Столична библиотека, пл. „Славейков“ № 4, ще бъде представена книгата: Протойерей Евстати Янков Евстатиев (1886-1952). Българският отец Йоан Кронщадски. Неин автор е историкът и богослов Стефан Илчевски.

Представянето се организира от общинското ръководство на гр. Чепеларе, което подкрепи издаването на книгата и съдейства за нейното разпространение, както и за запознаването на повече хора с личността на о. Евстати Янков.

Събитието в Столичната библиотека е своеобразно продължение на премиерата на книгата в Народно читалище „Родопска искра 1880“ в Чепеларе, която се състоя на 11 октомври. След него редица чепеларци и някои потомци на праведния свещеник, които живеят в столицата, започнаха да отправят молби към Община Чепеларе да популяризира книгата и в София.

На представянето на изданието в столицата са поканени Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит, Пловдивският митрополит Николай, епархийски архиерей на автора и на организаторите на събитието, както и митрополити, епископи, игумени на манастири, свещеници и монаси, богослови, църковни и държавни служители, университетски преподаватели, журналисти, депутати, политици и общественици.

Дошлите на премиерата на 30 ноември в зала „Вяра“ на Столична библиотека ще имат възможност да закупят книгата за чепеларския духовник с 20% отстъпка. Входът е свободен.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/dpcac 

Разпространяване на статията: