Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (9 Votes)

2334149232 1cfb30cd15На 26 ноември от 10:30 ч. в Богословския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще се проведе кръгла маса на тема: „Обучението по Религия след пандемията. Предизвикателства и възможни решения“.

Целта на проявата е да се анализира състоянието на обучението по Религия след пандемията, предизвикателствата и трудностите, породени от пълното затваряне на училищата и обучението от разстояние в електронна среда. Ще се търсят възможни решения за повишаване на групите по Религия и възстановяване на броя на обхванатите ученици отпреди пандемията. Акцент в работата на кръглата маса ще бъде темата за привличането на новозавършилите богослови към учителската професия.

Във форума ще вземат участие експерти от МОН и РУО София-град, преподаватели от Богословския факултет, както и действащи учители по Религия и учители от прицърковните училища, които ще споделят своя опит, постижения и трудности.

На срещата са поканени завършили и настоящи студенти на Богословския факултет с интерес в областта на училищното дело.

Кръглата маса се организира от катедра „Практическо богословие“ на Богословския факултет на СУ, като част от празничните събития, посветени на патронния празник на Алма матер.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/dpcp6 

Разпространяване на статията: