Мобилно меню

4.75 1 1 1 1 1 Rating 4.75 (20 Votes)

2022 05 14 20 56 13На 14 май в Зала „Екзарх Стефан“ на Софийска митрополия се проведе празнично състезание – викторина „Под знака на Възкресение Христово“. В него се включиха деца от Софийска епархия, изучаващи Религия-православие. Участваха ученици от първи до четвърти клас от София, Сливница, Радомир и Дупница.

Проявата беше официално открита от Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, който е инициатор на състезанието. Това е второто му издание, а първото се състоя през 2019 г. (тук). В приветствието си към участниците владиката им пожела да подходят към надпреварата като към възможност за среща със свои връстници и да се забавляват заедно. Тази година отборите имаха свои имена.

2022 05 14 19 24 27Възпитаниците на: ОУ „Евлоги Георгиев“, гр. Дупница, с преподавател Живка Мантаркова бяха отбор „Книжовник“; учениците от двете радомирски училища, НУ „Архимандрит Зиновий“ и ОУ „Христо Смирненски“, с преподавател Лидия Блажкова, образуваха отбор „Любомъдрие“. Децата от СОУ „Св. Кирил и Методий“ в гр. Сливница, с преподавател Жени Методиева, се обединиха в отбор „Благовестител“, а тези от 39 ОУ „Захарий Круша“ в София, с преподавател Екатерина Дочева, бяха отбор „Просветител“.

2022 05 14 19 28 48Състезанието се проведе в четири кръга. Жури на проявата бяха еп. Поликарп и учителките Милена Йоцова и Велина Андонова.

В продължение на два часа участниците редяха пъзел-икона, подреждаха правилно думите на тропара на Възкресение Христово, отговаряха на въпроси, свързани с Тайната вечеря, с Гетсиманската градина и с празника Възкресение Христово.

2022 05 14 19 25 25В залата присъстваха и родители на учениците, които се вълнуваха и радваха заедно с децата си.

В края на състезанието еп. Поликарп обяви резултатите от надпреварата. Той поздрави организаторите, ръководителите, родителите и участниците в празничното състезание и им пожела здраве и преуспяване в учението и духовните трудове.

Участниците в състезанието получиха грамота и подаръци.

Снимки: Сайт на Софийска митрополия


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/8rcxw 

Разпространяване на статията: