Мобилно меню

2.0277777777778 1 1 1 1 1 Rating 2.03 (72 Votes)

higa planinarska pesenНа 1 август, неделя, от София към Рилския манастир ще се отправи Поклонническият път „Рилският Чудотворец“. Въпреки усложнената санитарна обстановка походът към най-голямата света обител у нас ще се проведе.

По традиция поклонничеството ще започне в 9 ч. със св. Литургия и водосвет в столичния старинен храм „Света Софѝя“. След това от 11 ч. ще се проведе лития до ротондата „Св. Георги“. В 12:30 ч. поклонниците ще се отправят към хижа „Кумата“ на Витоша. Там, в параклиса „Св. Йоан Рилски“, в 18 ч. ще бъде изчетен канон на св. Богородица и акатист на св. Йоан Рилски.

Цялата програма на похода от София до Рилския манастир през планините Витоша, Верила и Рила можете да видите тук.

Организаторите съобщават, че все още не е ясно дали ще има осигурен транспорт за тежките багажи, както ставаше в предходните години. Това означава, че най-вероятно всеки ще носи багажа си през целия път.

За повече информация относно поклонническия път: 0899 715 806 (Кирил Георгиев).

Тази година с цел по-добрата организация участниците трябва да попълнят формуляр: тук.

Поклонническият път „Рилският Чудотворец“ се провежда от 2010 г. в периода от 1 до 6 август. Събитието се организира по инициатива на Богословския факултет при СУ „Св. Климент Охридски“ с благословението на Софийска митрополия и със съдействието на Столична община.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/8xxcr 

Разпространяване на статията: