Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (25 Votes)

3ril06di 47 0Св. Синод на БПЦ излезе с изявление по повод организирането на гей парад в столицата и призова „да не се допуска провеждането на този акт, демонстриращ духовна и телесна зависимост от греха“.

Синодните архиереи посочват, че подобно мероприятие е съблазън за младите и неукрепнали души. С изявлението си митрополитите не целят да осъждат отделни хора, а изобличават самия грях, който води до разграждане на личността. Провеждането на подобни паради на обществени места е съблазън за мнозина, отбелязват от Св. Синод.

Публикуваме целия текст по-долу:

„Светият Синод на родната ни Света Църква с изключителна тревога научи за предстоящото провеждане на обществено мероприятие организирано от „София прайд“ в града на Божията Премъдрост – София.

Призоваваме да не се допуска провеждането на този акт, демонстриращ духовна и телесна зависимост от греха. Нека пазим сърцата на подрастващите и на най-малките между нас от съблазънта.

Днес в променящия се свят, богат на плурализъм, в който повече от всякога грехът на плътта взема връх, не трябва да се допуска изкривяване на понятията за мъжки и женски пол, така както Сам нашият Бог ни е създал „мъж и жена“ (срв. Бит. 1:27). Естественото отношение е между мъжа и жената и е благословено единствено в брака, който е константният модел на човешките взаимоотношения, а всяко едно пренебрегване и изменение води към духовна смърт – както за отделния човек като личност, така също за семейството като основната градивна единица на цялото общество.

Водени от любов към ближния, като най-висша форма на богоустановеност, още веднъж отправяме апел към организаторите и участниците в предстоящия парад на греха да се отвърнат от пътя на противоестественото и да поемат по пътя на спасението. Светата Църква всякога се е обръщала към онези, които са изпаднали в тежкия противоестествен грях, като към свои чеда, които под въздействието на злото са се отвърнали от естественото, така както Бог ни е сътворил.

Ние не посочваме, нито осъждаме човеците, а изобличаваме самия грях, който води след себе си беда не само за отделния човек, разграждайки до неузнаваемост личността му, а чрез проява на тази греховност на обществени места води и до съблазън за множество човеци.

Отправяме молитва към Милостивия наш Творец и Спасител Господ Иисус Христос да обърне в правия път чрез покаянието всички Свои чеда, които са изпаднали в своеволие и са в ръцете на „княза на този свят“ (срв. Йоан: 12:31).

Бог да избави намиращите се в противоестествения грях, както и в какъвто и да е грях, като отворят духовните си очи и разберат това, което извършват“.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/8kduu 

Разпространяване на статията: