Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (25 Votes)

ISSUE 75 13Поздравяваме всички читатели на Двери на православието с новата 2021-ва година и се надяваме тя да е мирна и богата на Божии благодеяния. Нека бъдем по-всеотдайни в търсенето на Божията воля, по-искрени в братолюбието и по-смели в отстояването на истината. Дано милостивият Бог даде на всички, които Го търсят, стремеж към истинската мъдрост, която устоява на всички житейски бури!

Премъдростта е светла и не повяхва, и които я обичат, лесно я виждат, които я търсят, намират я; тя дори преваря ония, които искат да я познаят.

Който я търси от ранно утро, няма да се умори, защото ще я намери да седи пред вратата му.

Да се мисли за нея вече е съвършенство на разума, и който стои буден заради нея, скоро ще се освободи от грижи, защото тя сама обикаля и търси достойните за нея и благосклонно им се явява на пътищата, и при всяка мисъл се среща с тях.

Нейно начало е най-искреното желание да се учиш, а грижата да се учиш е любов; любовта пък е да пазиш законите ѝ; а да пазиш законите е залог за безсмъртие, а безсмъртието приближава към Бога; затова стремеж към премъдрост възвежда до царство.

(Прем. Сол. 6:12-20)


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/6rk6q 

Разпространяване на статията: