Мобилно меню

4.6739130434783 1 1 1 1 1 Rating 4.67 (46 Votes)

photo verybig 186995Старозагорският митрополит Киприан, който се възстанови след коронавирусна инфекция, благодари на лекуващите го лекари и всички здравни служители, които се грижат за болните в тези тежки дни. Митрополитът благодари и на всички свещеници в неговата епархия, както и на всички християни, които са го подкрепяли по време на лечението.

„Благодаря на Бога, че ме докосна тази болка, която ме направи съпричастен на търпението и смирението на боледуващите от Ковид-19 братя и сестри“, казва Старозагорският митрополит в обръщението си.

На страха може да се противодейства с доверие и благодарност към Бога за всичко, което ни се случва, е убеден владиката. И по-конкретно той казва:

„Пандемията, стоварила тежестта на страха за утрешния ден, отнема силите за радост. От Ковид-19 страдат близки и далечни хора, някои се излекуват, други си отиват от нас и след тях остава болка и несигурност. Все по-отчетливо се чуват призиви за помощ и думи, които описват колко умора има натрупана от постоянната борба с вируса. Това е част от изпитанието на днешния ден, през което трябва да преминем. Като вярващи хора е необходимо да си припомним думите на Спасителя: „Аз съм пътят и истината, и животът“ и да последваме примера на един от най-вдъхновените Му последователи св. ап. Павел, който ни завещава „За всичко благодарете“ (1 Сол. 5:18).

Благодаря за труда и професионализма на личния ми лекар д-р Христина Русева от Стара Загора, както и на професор Йовчо Йовчев, доцент Емил Славов, на рентгенолога д-р Красимир Чернев, на медицинското лице към митрополията Бисера Иванова, на дякон д-р Деян Коруновски и на всички, които положиха неимоверни усилия за преодоляване на това изпитание и продължават да го правят за новите пациенти. Благодаря на всички здравни служители, защото са на първа линия и носят в себе си невероятно себеотрицание и доброта. Всички те са пример за християнско служение по думите на Спасителя: „по това ще познаят всички, че сте Мои ученици, ако любов имате по между си!“ (Йоан 13:35)“.

Владиката благодари и на всички свещеници и църковни служители в Старозагорска епархия, на хората от епархията, които са го подкрепяли с молитва по време на лечението: „Бог да им въздаде за това, че от доброто съкровище на сърцето си изнасяха добро“.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/6h44f 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]