Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (10 Votes)

KORICA RABOTENПо повод четиристотин години от успението на св. Пимен Зографски, които се навършват през тази година, излезе от печат книжка, посветена на родния светец. Автор е столичната учителка по Религия Милена Йоцова. Художник на илюстрациите е Димитрина Стоянова.

Книжката, озаглавена Св. Пимен Зографски – скритият равноапостол, разказва на достъпен за децата език за живота и делата на светеца. Изданието се реализира с благословението на ръководството на храм „Св. Кирик и Юлита“ в гр. Банкя.

Книжката е свързана с още една годишнина – тази година се навършва цяло десетилетие от освещаването на кабинета по Религия в училището в Банкя, станало на празника на св. Пимен, 3 ноември. Тогава Милена Йоцова е учителка точно на това място и остава свързана не само с храма и училището там, но и с големия светец на Църквата св. Пимен.

Днес авторката на книгата работи като логопед, но не изоставя и призванието си – християнската просвета на българските деца. Води неделното училище за деца към столичния храм „Преображение Господне“ в кв. „Лозенец“ и организира летни лагери в Кремиковския манастир, включително и за деца с увреждания.

Книжката за св. Пимен Зографски е подходяща за деца в начален етап и в прогимназията. Поръчки за разпространение и повече информация на тел.: 0899 484 492 – Милена Йоцова.

8449


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/64h84 

Разпространяване на статията: