Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (21 Votes)

ikona vseh skorbjashhih radost fotoСтоличната църква „Покров Богородичен“ чества като свой храмов празник и деня, когато се чества св. Богородица като закрилница, носеща радост в сърцата на страдащите, избавителка от беди и скърби. Празникът е наречен „Св. Богородица – Всех скорбящих радост“ и е посветен на икона на Божията майка.

Празникът ще започне в столичния храм още на 23 октомври от 17 ч. с бдение с петохлебие. На 24 октомври от 9 ч. ще бъде отслужена св. Литургия, която ще оглави ст. ик. Ангел Ангелов, духовен надзорник на Софийска епархия. В празничното богослужение ще вземат участие свещеници от София и храмовото духовенство.

В края на св. Литургия ще бъде отправена молитва за децата с увреждания и техните родители. През изминалата година Св. Синод на БПЦ определи празника „Св. Богородица – Всех скорбящих радост“ за ден за молитвена подкрепа на децата с увреждания и техните родители (тук).

По-късно същия ден, от 13 ч., Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, ще отслужи молебен за децата с увреждания и боледуващите в Националния комплекс „Специализирани болници за рехабилитация“ в Банкя.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/uhu3d 

Разпространяване на статията: