Мобилно меню

2.5555555555556 1 1 1 1 1 Rating 2.56 (54 Votes)

2019 07 05 1134На 4 юли Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит се срещна с новото ръководство на Богословския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Деканът доц. д-р Ивайло Найденов представи на патр. Неофит своя екип в лицето на доц. д-р Екатерина Дамянова, зам.-декан по учебна дейност – ОКС „бакалавър“ и Комисия по качество, доц. д-р Павел Павлов, зам.-декан по учебна дейност – ОКС „магистър“, докторанти и СДК, доц. д-р Андриан Александров, зам.-декан по Международна, научноизследователска и проектна дейност. На срещата присъстваха Белоградчишки еп. Поликарп,  викарий на Софийския митрополит, и досегашният ръководител на факултета – проф. Александър Омарчевски.

2019 07 05 113333Новото ръководство на Богословския факултет е изцяло от новото поколение богослови, започнали обучението си в началото на 90-те години на миналия век, когато учебното заведение се ръководеше от сегашния патриарх Неофит. Доц. Найденов и екипът му изпросиха благословение за успешна, ползотворна и изпълнена с всяко благо дейност и работа, която да бъде преди всичко за слава на Бога и достойното развитие и преуспяване на Българската православна църква.

Те заявиха желанието си факултетът да установи по-тесни връзки и сътрудничество със синодните митрополити. Пред Българския патриарх бяха представени въпроси, свързани с неотложния ремонт на сградата на БФ, кадровата политика на институцията, развитието на факултета, възможностите за реализиране на богословите в сферата на държавната образователна система, утвърждаването на предмета „Религия“ в българското училище. На срещата беше обсъдено и честването на 100-годишнината от създаването на БФ, която ще бъде отбелязана през 2023 г.

Гостите подариха на Негово Светейшество нови книги на преподаватели от факултета. Богословите също получиха от патр. Неофит дарове за благословение.

2019 07 05 1133


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/u44cq 

Разпространяване на статията: