Мобилно меню

2.5 1 1 1 1 1 Rating 2.50 (24 Votes)

38a3bb4e0605ef9dd7d8deb04973bfe6На 30 януари митрополитът на САЩ, Канада и Австралия Йосиф ще оглави св. Литургия за празника на св. Трима светители в академичния параклис на Богословския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Празникът от 1936 г. насам се чества и като Ден на висшите православни богословски школи. Затова се очаква в храма да се съберат богослови от различни поколения.

По покана на деканското ръководства Св. Синод изпраща митр. Йосиф да оглави празничното богослужение и да поздрави преподавателите, студентите, доктораните и всички богослови, които честват паметта на св. Трима светители – св. Василий Велики, св. Григорий Богослов и св. Йоан Златоуст.

Очаква се Негово Светейшество Българският патр. Неофит да вземе молитвено участие в св. Литургия и лично да поздрави богословската академична общност на СУ.  

След св. Литургия ще има кратък прием в деканата, а след това в аулата ще има лекция на тема: „Българските автори на св. Златоустова литургия“ от гл. ас. д-р Стоян С. Малинов.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/udx3a 

Разпространяване на статията:

 

 

© 2005-2016 Двери БГ и нашите автори. Препечатване - само при коректно посочване на първоизточника.