Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (17 Votes)

20171114133857 17896От 17 декември в столичния храм „Св. Кирил и Методий“ ще заработи социална кухня, която ще раздава топъл обяд на бедни хора в делничните дни на седмицата. Инициативата е на омбудсмана Мая Манолова и ще се провежда под нейния патронаж и финансова подкрепа. Начинанието е част от кампанията „Не хаби – дари“, която стартира през декември 2016 г. и има за цел борбата с глада чрез използването на оставащата излишна храна, както и на храни с лош търговски вид и изтичащ срок на годност.

И тазгодишното издание на „Не хаби – дари“ по традиция се провежда с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. Софийска митрополия се e ангажирала да осигури уютно място – столичния храм „Св. Кирил и Методий“, където бедните хора да получават безвъзмездно топъл обяд. Храната ще се раздава от понеделник до петък от  12 до 14 ч. Предвижда се в менюто да има супа, хляб, кисело мляко или плод.

Храмът „Св. Кирил и Методий“ набира доброволци, които да помагат в раздаването на храната. Желаещите да помогнат да се свържат с Петър Вълчовски на тел. 0886 282 299, който е координатор на доброволците от страна на храм „Св. Кирил и Методий“.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/u6hp6 

Разпространяване на статията: