Мобилно меню

4.9 1 1 1 1 1 Rating 4.90 (80 Votes)

2018 09 18 1419Духовно-просветен център „Св. архангел Михаил“ с благословението на Варненския и Великопреславски митр. Йоан организира на 20 ноември обучителен семинар за начални учители (1-4 клас), преподаватели по религия и учители в неделните училища, посветен на Деня на християнското семейство – Въведение Богородично и отбелязването му в училище.

Учителите ще бъдат запознати със значението на празника от богословска, психологическа и педагогическа гледна точка.

По време на семинара ще бъде представен проектът „Празник в класната стая“ (за 3-4 клас) на Центъра за образователни инициативи „Двери“. Проектът представя модел за християнско ограмотяване на ученици в началния етап и предлага варианти за обогатяване на училищната празничност. Учебните пособия на „Празник в класната стая“ включват помагало за учителя и папка със седем образователни карти за учениците.

Учителите ще бъдат запознати от авторите на проекта – д-р Полина Спирова и д-р Златина Каравълчева, с учебното съдържание и начина на преподаване, разработен в учебното пособие.

На участниците в семинара ще бъдат предоставени безвъзмездно учебните материали по проекта „Празник в класната стая“ (3-4 клас), които са осигурени от Варненска и Великопреславска митрополия.

Семинарът се провежда по инициатива на Варненска и Великопреславска митрополия съвместно с Центъра за образователни инициативи „Двери“ и със съдействието на Регионалното управление на образованието – Варна и Дирекция „Образование“ на Община Варна.

Семинарът ще се проведе в Духовно-просветен център „Св. архангел Михаил“ на ул. „27 юли“ № 9 на 20 ноември (вторник) от 14:30 ч.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/uufuf 

Разпространяване на статията:

 

 

© 2005-2016 Двери БГ и нашите автори. Препечатване - само при коректно посочване на първоизточника.