Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (12 Votes)

2018 11 17 2005И тази година стана възможно реализирането на Рождественската творческа работилничка за деца в Златоград. Тя се случва благодарение на добрата воля за съвместна работа на директорките и на доброволци от детските градини „Снежанка“ и „Радост“, от една страна, и на църквата в Златоград, от друга. Заниманията включват изработка на: витлеемски звезди на пръчици, украса за елхата от макаронени изделия, рисунки на ангели и ажурни елхички.

Обединените усилия на деца и учители спомагат за осмислянето на празника, за да бъде честването му в радост и пълнота. Малките сръчковци под зоркото наблюдение и дозата фантазия на педагозите оцветяват шаблони, изрязват, лепят, прегъват и накрая аражнират кът с готовите рисунки и украшения за елхата. На този важен християнски празник, който разделя календара на човешката история, е удовлетворяващо да говорим на малчуганите за ценностите в подарения ни единствен живот. По този начин от ранна възраст ги имунизираме срещу фалшивото, учим ги да разграничават добро от зло и най-вече доколкото е по силите им да разберат дълбокия смисъл на събитието. Удивително е чистото трептене на непокварените от греха души по време на творческия процес.

Децата са щастливи, което е естествено състояние за тях, развиват творческото си мислене, въображение и изразяват своята истинска същност без думи и предварително заучени отговори. Творческата работилничка за пореден път предлага едно вълнуващо пътешествие в древната страна Палестина в далечната епоха отпреди повече от 2000 години. В същото време празникът и неговото послание за мир на земята и добротворство между хората винаги е актуален и поучителен за децата.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/uuqd4 

Разпространяване на статията: