Мобилно меню

4.85 1 1 1 1 1 Rating 4.85 (100 Votes)

IMG 2926Шест столични училища се включиха пилотно в проекта „Празник в класната стая“ на Центъра за образователни инициативи „Двери“. На 25 октомври в 18 СУ в София на учителите бяха представени проекта и учебните пособия към него. За работата си разказаха авторите на изданията – д-р Полина Спирова, д-р Златина Каравълчева и Цветомира Антонова. Те посочиха, че техните усилия биха били напразни без учителите, които осъществяват на практика техните идеи. „Вие сте втората част на нашия екип, казаха авторите, и вашата роля в проекта е ключова, защото вие довеждате до децата важните послания за добротворството, любовта, щедростта и всички останали добродетели“.

Срещата беше организирана в сътрудничество в РУО – София град и беше открита от старшия експерт Ваня Станчева. На срещата присъства и директорката на 18 СУ Величка Стойчева.

Столичните учители и техните ученици получиха безплатно учебните пособия по проекта. Те се финансират от Дирекция „Вероизповедания“ и се предоставят с благословението на Западно- и Средноевропейския митр. Антоний.

Проектът е съвместна инициатива на Центъра за образователни инициативи „Двери“ и Западно- и Средноевропейската епархия. Първоначално той беше предназначен за българските училища в чужбина, но заради интереса към него, пилотно се въвежда и в страната.

IMG 2924

С благословението на Негово Светейшество Българския патр. Неофит Софийска епархия финансира издаването на учебните пособия по проекта за учениците, изучаващи Религия в столицата.

С благословението на Варненския и Великопреславски митр. Йоан учителите по Религия и учениците във Варна и епархията ще получат учебните помагала „Празник в класната стая“. Те се издават с финансовата подкрепа на митрополията.

Към проекта се включи и Неврокопска епархия, която осигурява учебните пособия за своите ученици.

Проектът „Празник в класната стая“ е фокусиран върху училищната празничност и предлага модел за запознаване на учениците от началния етап с големите празници, тяхната християнска основа и добродетелите, залегнали в тях. Проектът включва конкретни идеи за отбелязване на празници в училищна среда с цел укрепване на общността на класа и училището. Към урока за всеки празник има образователна карта, по която учениците работят и изработват различни продукти – книжка на будителя, поздравителна картичка, 3D-пъзел и т. н.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/uuxxk 

Разпространяване на статията:

 

 

© 2005-2016 Двери БГ и нашите автори. Препечатване - само при коректно посочване на първоизточника.