Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (12 Votes)
1_71.gifЛовчанският митрополит Гавриил не допусна от строителен кран към новостроящата се катедрала "Св. св. Кирил и Методий" да се рекламира марка уиски в дните на "Lovech Party Fest 2008". Фестът започна вчера /6 май/ и ще завърши на 11 май. В него от световните звезди ще пеят "Dr. Alban", "Ace of Base", "Ja Rule", "Maxi Jazz", "Twisted Sister" и "W.A.S.P.". Очаква се на 11 май за финалните акорди на музикалния маратон сред зрителите да е и българският президент Георги Първанов.
Според запознати идеята на рекламните мениджъри на напитката била да виснат от крана огромна огромна и бляскава като диамант топка с надпис на популярна марка уиски, която вечер да бъде осветявана от лазер. Използването на подвигателното съоръжение като гигантски билборд обаче било окачествено от дядо Гавриил като крайно неприемливо. "Мисля, че подобни помисли са недопустими", коментира кратко владиката.
                           
                                               * * *

Вчера на Гергьовден митрополит Гавриил освети нов параклис, носещ името на светеца, в центъра на село Правешка Лакавица, община Правец, съобщиха от св. Ловчанска митрополия. На скромното, но много радушно тържество присъстваха кмета на Община Правец г-н Красимир Живков, Кметският наместник на селото, духовници от Ловчанска епархия, жители и много гости на селото. Това е първият Божи храм в историята на това китно подбалканско село. Хората се радваха, че многогодишната им мечта да си имат собствена църква се е сбъднала. Тържеството завърши с празничен курбан, раздаден на всички присъстващи.  

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3384q 

Разпространяване на статията:

 

 

© 2005-2016 Двери БГ и нашите автори. Препечатване - само при коректно посочване на първоизточника.