Мобилно меню

3.4166666666667 1 1 1 1 1 Rating 3.42 (24 Votes)
На 4 май, Томина неделя, Видинският митрополит Дометиан извърши обновление на възстановения храм в Добридолския манастир „Св. Троица”. Малкият храм на светата обител беше ремонтиран със средства на ордена на тамплиерите.  Представители на рицарите бяха изпълнили храма по време на богослужението в празничната неделя. Митрополит Дометиан благодари на дарителите-тамплиери, като отбеляза, че този орден традиционно подпомага възстановяването на храмове (temples).

Архиереят отбеляза и ролята на игумена на манастира архимандрит Харалампи за възстановяване на благолепието на светата обител. Владиката подари на игумена жезъл като символ на духовната власт на добия пастир и му пожела все така успешно да ръководи братството на светата обител (засега в Добридолския манастир има само един монах, освен игумена, който обикновено не живее там).

След чина на обновление митрополит Дометиан в съслужение с духовници от епархията извърши св. Литургия, а след това и молебен.

Справка: Тамплиери ("рицарите на храма") е названието на един от християнските военни ордени, възникнали в следствие на Първия кръстоносен поход. Точните обстоятелства на създаването на ордена са неизвестни. С течение на времето Орденът на тамплиерите се превръща не само в мощна икономическа, но и политическа структура, оказваща значително влияние над коронованите глави в средновековна Европа.
tampl3.jpg
tampl2.jpg
tampl1.jpg

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3384d 

Разпространяване на статията: