Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (6 Votes)
митрополит Игнатий Във вторник Негово Светейшество Българският патриарх Максим и Св. Синод на БПЦ ще приемат в синодната палата митрополита на Димитриада и Алмирос Игнатий (Гръцка православна църква). Митрополит Игнатий идва утре в София в качеството си на председател на Гръцкото библейско дружество и вице-президент за Европа на Обединените библейски дружества.

Справка: Митрополит Игнатий е роден през 1956 г. в Атина в свещеническо семейство. Завършва Богословския факултет на Атинския университет. През 1976 г. е ръкоположен за дякон, а през 1983 г. за свещеник. Назначен е за клирик на митрополитския храм в Пирея. През 1984 г. е избран за протосингел на Пирейската митрополия и директор на първото църковно радио, организирано от митрополита на Пирея Калиник. От 1980 до 1990 г. е заместник-председател на младежката православна организация "Синдесмос". Член е на Националния съвет по трансплантациите.

Избран е за митрополит на Димитриада и Алмирос през 1998 г., след като предишният митрополит Христодул беше избран за архиепископ на Гръцката църква. Митрополията има много и разнообразни дейности, обединени в няколко основни направления: богослужения, милосърдна дейност, работа с младежи, образование, връзки с обществеността (вкл. митрополийско църковно радио, печатни издания, интернет-страница на гръцки и английски и някои статии - на руски език), обществено служение.

Повече за дейностите на митрополията на Димитриада и Алмирос -
тук

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/336uw 

Разпространяване на статията: