Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (13 Votes)
2.jpg
Над 60 гости ще посрещне Негово Светейшество патриарх Максим за рождения си ден в Троянския манастир на 29 октомври. Повечето от тях ще пристигнат още предишния ден. Всички синодални архиереи с изключение на Сливенския митрополит Йоаникий и Старозагорския митрополит Галактион ще вземат участие в празника на патриарха.

На тържеството са поканени  представители на Президентството,  дирекция „Вероизповедания”, посланници, игумени на големите манастири у нас, духовници. Сред поканените са и ректорът на Специализираното висше училище по библиотекознание и информационни технологии (СВУБИТ) проф. д. ик. н. Стоян Денчев и преподаватели от учебното заведение.

На 29 октомври сутринта Българският патриарх Максим и синодалните архиереи ще отслужат св. Литургия и молебен за здравето на Негово Светейшество, който на този ден навършва 93 години. Поздравление от името на Св. Синод към патриарх Максим ще поднесе Пловдивският митрополит Николай.

След богослужението Негово Светейшество ще получи две отличия. Едното е на Руският народен награден комитет. Неговият председател В. С. Балакирев  ще му връчи отличието "Народна награда", която се дава за принос в духовното развитие на родината.

Проф. Стоян Денчев  ще удостои Българския патриарх с почетната титла „доктор хонорис кауза” на Специализираното висше училище по библиотекознание и информационни технологии за неговите заслуги към народ и Църква, към науката и висшето образование.

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3a3wr 

Разпространяване на статията:

 

 

Нов проект

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

Какво представлява проектът?

За кого е предназначено изданието?

Kое прави това издание различно?

Как можете да помогнете:

Карикатура на седмицата