Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (7 Votes)

Димитър Попов

Св. Синод на БПЦ е изпратил поздравление, подписано от Негово Светейшество Българския патриарх Максим, с благословение и пожелания до бившия премиер на България Димитър Попов послучай осемдесетгодишния му юбилей.

В текста на поздравлението се казва: „По Божия милост Вие достигнахте библейската възраст на човешкото битие. По този повод от името на Св. Синод на Българската православна църква и от наше име Ви сърадваме за този щастлив ден на Вашето рождение.

Изпълнен с дарованията, с които всещедрият Бог Ви е удостоил измлада, Вие израствахте под покрова и благословението на светата ни Църква и в традициите на доброто Ви свещеническо потекло за оплодяване на годините Ви с мъдрост и в полза на добрия ни народ и българската държавност.

Отечески Ви честитим благословената осемдесетгодишнина и молитстваме от Всеподателя Бога Вам, на доброто Ви семейство и благочестив род здравие же и спасение и во всем благое поспешение на многая лета!“.

Димитър Попов е роден в гр. Кула, обл. Видин, на 26 юни 1927 г. Завършва право в Софийския университет през 1950 г. За кратко работи като миньор (1953-1955), след което е юристконсулт в София. От 1972 до 1990 г. е съдия в Софийския градски съд. По време на икономическата криза през 1990 г. той оглавява правителство „на националното съгласие“, подкрепено от повечето политически партии и с участието на експерти от БСП, СДС, БЗНС. През 1992 г. се кандидатира неуспешно за президент от името на Българската демократическа партия.

Г-н Попов е от малкото политици у нас, който редовно посещава богослуженията в „Св. Александър Невски“. Нека е жив и здрав, за да дава пример на по-младите!


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3apyp 

Разпространяване на статията: