Мобилно меню

2.7777777777778 1 1 1 1 1 Rating 2.78 (9 Votes)
Днес автобус с 25 хористи от Богословския факултет в София катастрофира на магистрала "Хемус". Слава Богу, пострадали сред богословите-хористи няма, съобщи за “Двери” ръководителят на хора доц. Димитър Димитров, зам.-декан на Богословския факултет.

Хористите тръгнали на поклонническо пътуване до Лопушанския манастир, Видинска епархия. По пътя планирали да спрат за обяд във Врачешкия манастир, а след това да се отбият до Струшешкия (Тържишки) манастир и Клисурския манастир. При изкачването към Витиня автобусът на поклонниците се повредил и се наложило да чакат втори, с който да продължат. След като се качили на втория автобус, след първия тунел на Витиня станала катастрофата. По неизвестни причини автобусът на богословите не успял да спре зад дългата редица леки коли, изчакващи на място да се отвори движението след друга злополука малко по-напред, и предизвикал верижна катастрофа с 10 коли. В една от тях е пострадало четиричленно семейство с малки деца. Всички те били откарани в болница. Катастрофата беше показана вече по телевизионните канали, а за нея съобщиха и радиостанциите.

Наложило се злополучните пътници от БФ да чакат трети автобус, за да стигнат до целта си. Въпреки перипетиите като цяло богословите запазили бодър дух и в групата нямало фаталисти, които да изоставят злополучното пътуване по средата и да се върнат в София.

В състава на хора на Богословския факултет влизат студенти, преподаватели, асистенти и служители. Той се ръководи от доц. Димитър Димитров, който е ръководител и на хора на патриаршеската катедрала “Св. Александър Невски”.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3apyk 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]