Мобилно меню

3.5 1 1 1 1 1 Rating 3.50 (10 Votes)

парламентДепутатите не отпуснаха 1.130 млн лв за ремонта на патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ и Зографския манастир, а ПГ на ДПС напусна залата. Народните представители подложиха на прегласуване отпуснатите във вчерашния ден 1.130 млн. лв за ремонт на патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ и Зографския манастир в Света гора, тъй като те не бяха отразени в рамката на бюджета, която беше гласувана преди това.

„За“ текста гласуваха 82 народни представители, „против“ – 12 и „въздържали се“ – 104, с което той беше отхвърлен, предаде „Фокус“. Преди прегласуването се проведе председателски съвет на Народното събрание и извънредно заседание на Бюджетна комисия по казуса. Без значение от резултата от гласуването на средствата за ремонта на Зографския манастир и за „Св. Александър Невски“, инвестицията в тези обекти ще бъде реализирана. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов по време на дебатите.

„Законът за държавния бюждет е една сложна система от взаимнообвързани показатели, които много трудно се изменят между първо и второ гласуване не защото е невъзможно, а защото предложенията, които се представят от народните представители, понякога са незавършени и нарушават системата и логиката на законопроекта, във вида, в който той трябва да съществува, за да отговаря на принципите на модерното бюджетиране и Закона за публичните финанси“, заяви Горанов. По думите му в другите закони отделните норми имат правни последствия, а отделните норми са обвързани по математически начин. „Промяната на някои от тях, без да се променят другите, води до некачественост на закона“, заяви министърът на финансите.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/ua9rp 

Разпространяване на статията:

 

 

© 2005-2016 Двери БГ и нашите автори. Препечатване - само при коректно посочване на първоизточника.