Мобилно меню

4.5 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (8 Votes)

otvori o4i logo 01През септември във Варна започна кампанията „Православните семейни ценности срещу алкохола“. Тя се осъществява от Православен център за зависими „Св. Боян Енравота“ към сдружение „Отвори очи“ в партньорство с Духовно-просветен център „Св. архангел Михаил“. Кампанията се провежда с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и се осъществява с финансовата подкрепа на Община Варна, дирекция „Превенции“. Събитието се провежда за втора поредна година, като наслова на миналогодишната кампания беше „Православните семейни ценности срещу наркотиците“.

Кампанията ще се състои от два модула. В първия ще бъдат обучени представители на различни варненски енории, които да оказват психологическа подкрепа на алкохолици. Обучението ще бъде практическо под формата на тренинг, който ще се осъществява от двама православни психолози – Милена Петрова и Емилия Бойчева. Вторият модул ще представи православния мироглед като възможност и основа за справяне с алкохолната зависимост. Това ще става чрез беседи в различни варненски енории, а целта е да се достигне до максимален брой хора, които имат интерес към темата. Обучението ще се проведе през септември в две поредни съботи, а през октомври ще са беседите по енориите, които могат да покажат как на практика се прилагат православните ценности.

Мисията на Сдружение „Отвори очи” е да предоставя рехабилитация на лица със зависимости и техните семейства, основана на православното хрисиянство и съвременните психо-социални методи, в отговор на осъзнатата им жизнена необходимост за реинтеграция в обществото.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/w43aa 

Разпространяване на статията: