Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (4 Votes)

IMG 6944Трогателно! Млада майка с дете, което отглежда сама, първа се включи в дарителската акция, обявена от „Чисти сърца” за Дома за стари хора в с. Фатово. Донесе 40 лв в храм „Св. Висарион Смоленски” в Смолян с думите: „Не са много, но от сърце искам да помогна на децата-доброволци да осъществят успешно благотворителната акция”. Много са, мила госпожо, бе отговорът.

За децата и за старите хора във Фатово са безценни милостта, доброто човешко отношение, радостта да се помогне. Най-вече, че не е закърняло, колкото и да е трудно времето, в което живеем, съпричастието към хората в нужда, към общо благородно дело.

Малките доброволци от „Чисти сърца” обявиха благотворителната  акция в полза на Дома за стари хора в с. Фатово след поредното посещение там, за да отбележат четвъртия рождения ден на организацията си.

IMG 7039Домът е познат в страната като добро място за настаняване на самотни възрастни хора или лица, имащи нужда от по-специални грижи. Тук живеят като в свой дом 86 жени и мъже, половината от които са лежащо болни. „Много е добре тука, признават някои домуващи, гледат ни като деца, хранят ни 3 пъти на ден, къпят ни…”. Но децата-доброволци разбраха от директорката Петя Пампорова, че не достигат някои дрехи за тях, особено топли чорапи за зимата и бельо, обувки. Нека да зарадваме възрастните хора преди Коледа, нека ги стоплим заедно с милостивост и дарителски жест! Нека да разберат, че много хора се поставят на тяхното място и искат да облекчат нуждите им.

Благотворителната акция в полза на Дома за стари хора в с. Фатово продължава през целия месец ноември в Неделното училище на  храм „Св. Висарион Смоленски” всеки вторник и петък от 16 до 18 ч.

Ако искате да помогнете, можете да се свържете и с Дома за стари хора в с. Фатово тук.

Авторът на текста е председател на Младежката доброволческа организация „Чисти сърца”


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/98c93 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]