Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (8 Votes)

IMG 8510Благотворителният проект „Коледна звезда”, който е неизменна част от енорийския живот на столичния храм „Покров Богородичен”, започна и тази година. Активната част на проекта е в периода октомври-декември. Тогава деца, лишени от родителски грижи и хора с умствена изостаналост ръчно изработват коледни картички, които след това се продават, а със събраните средства талантливите участници ходят на летни лагери и екскурзии. Всичко това се случва с дарителски средства и с помощта на младежи-енориаши към храм „Покров Богородичен”, които си разпределят задачите около организацията на „Коледна звезда”.

snimka kartichki poliВече няколко седмици всички участници в проекта са в процес на подготовка за неговото начало – доброволците при Енорийския център към храма организират закупуването на необходимите материали, планират графика на посещенията си при децата от дома в гр. Долна баня и активно търсят свои съмишленици, които искат заедно с тях да участват в съботно-неделните творчески занимания с деца в неравностойно положение; екипът на Защитено жилище „Савина” (гр. София), в което са настанени лица с умствена изостаналост, вече включи като част от ежедневната трудова терапия на своите потребители изработването на коледни картички; всички необходими материали, за да зпочнат работа, пристигнаха при учениците от с. Беброво (Еленско); в подкрепа на своите връстници без родители, предстои да започнат да рисуват коледни картички и учениците от няколко столични и едно пловдивско училище.

Първите коледни картички очакваме да станат готови в средата на месец ноември. Тогава ще започне и тяхната разпродажба. В дните около Въведение Богородично – празникът на християнското семейство и младеж, предстои откриването на традиционната изложба-базар „Стани приятел”, на която присъстват и самите художници и за която ще Ви информираме отново в Двери и на сайта на „Коледна звезда” www.zvezda.dveri.bg.

Заб.: Авторът на текста е ръководител на проекта „Коледна звезда”

На снимката: Някои от доброволците в проекта:

IMG 8585


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/988kd 

Разпространяване на статията: