Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (7 Votes)

Picture1nВсеки ден родители и учители в Благоевград ще дежурят, за да предпазят децата си от емисарите на религиозното изповедание „Свидетели на Йехова”, съобщава регионалното издание „При кмета”.

Офис на сектата бе открит близо до СОУ ИЧЕ „Св. Климент Охридски” в Благоевград. Точно в този район ще са дежурствата на родители и преподаватели от утре. Те са притеснени, че децата им може да бъдат „зарибени” от йеховистите.

„Трябва да действаме превантивно, затова ще има патрули на родители и педагози, които ще пазят учениците от емисарите на Йехова. Досега учителите даваха дежурства само в двора на учебното заведение и в класните стаи, но отсега нататък ще обхождат целия район. В часа на класния ще се говори с децата по този въпрос. Знам, че тази секта е много агресивна. Ще сезираме всички отговорни институции, за да търсим решение на проблема”, заяви директорът на Регионалния инспекторат по образование в Благоевград Огнян Соколов. Той ще поиска намесата на общината, съда и Отдела за закрила на детето в областния център.

Свещеници от катедралния храм „Въведение Богородично” също са притеснени от действията на последователите на Йехова. „Те са опасни, обсебват човека, карат го да обърне гръб на близките си, лишават го от всичко ценно. Очакваме неприятности, ако не се вземат необходимите мерки”, твърдят духовниците.

„Свидетели на Йехова” не са подавали уведомление в общината, а са наели за офис частен дом на ул. „Александър Стамболийски”.

Според закона за вероизповеданията регистрацията на религиозни общности като юридически лица се извършва в Софийски градски съд, но ако разкрият поделения в други градове, те трябва да уведомят общинските власти. Жителите на Гоце Делчев и Петрич реагираха остро срещу емисарите на Йехова. И в двете общини събират подписки за спиране дейността на опасното вероизповедание у нас.

Сред най-атакуваните практики на сектата е отказа от кръвопреливане, което е причина за множество смъртни случаи в различните страни по света. Според официалната информация на сектата последователите й са длъжни „вместо десятък” да работят безплатно като емисари, набиращи нови членове „от врата на врата”, както и да правят „доброволни дарения” на организацията. Наричат себе си християни, но учението им не е християнско. Привличат последователи, като поставят на дневен ред актуални за съвременния човек теми – екологията, стресът, преумората и т.н. – които използват като прикритие, за да въведат неподозиращите си събеседници в религиозното си учение.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/98pqw 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]