Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (10 Votes)

126Работи се по отстраняване на проблема с хакнатия сайт на Св. Синод, съобщи пред „Фокус” по-рано днес Ловчанският митр. Гавраил във връзка с хакването на сайта от мюсюлманска организация. Хакерската атака е в отговор на нападението с камъни на Джумая джамия в Пловдив, се казва в съобщението.

„Смятат, че Църквата е виновна. Църквата не е виновна. Още при срещата на патриарха с турския посланик (виж тук), патриархът посочи, че това не е хубаво, не е начинът това – да се хвърлят камъни и да се чупят стъкла. Пловдивският митр. Николай по този повод също каза, че не бива така да се постъпва. Какво повече да направи Църквата?”, посочи митрополит Гавраил.

Той каза още, че извършителите на нападението над джамията, не са хората, които обичайно ходят на църква. Джумая джамия бе замерена с камъни през февруари по време на митинг в Пловдив срещу връщането на карловската Куршум джамия на мюфтийството.

Междувременно главното мюфтийство също осъди хакерската атака срещу официалния сайт на БПЦ: „Осъждаме подобен опит за конфронтация между нас и Св. Синод. Още повече, че мюсюлманското вероизповедание и Българската православна църква са в традиционно добри отношения”, заяви главният секретар на мюфтийството Ахмед Ахмедов. През следващата седмица ще има среща между главния мюфтия и Патриарх Неофит, на която ще се набележат допълнителни мерки за още по-добро взаимодействие между двете вероизповедания, съобщава в-к „Дневник”.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/99h3r 

Разпространяване на статията: