Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (17 Votes)

 MG 4134В навечерието на Рождество Христово Негово Светейшество Българският патриарх Неофит зарадва с подаръци децата от ДДЛРГ „Св. Иван Рилски” в с. Брестовица, община Борово, област Русе. Малчуганите получиха плазмен телевизор и лакомства от предстоятеля на БПЦ. Негово Светейшество не е афиширал направеното дарение, но за него разказаха на ruseinfo.net от управата на дома за деца, лишени от родителски грижи.

Познанството на малчуганите с Българския патриарх датира от дълги години, когато той, като Русенски митрополит, обгрижва дом „Св. Иван Рилски”. Той е кръщавал някои от малчуганите, присъствал е на абитуриентски балове на завършващите осмокласници, живеещи в дома в с. Брестовица. Това приятелство продължава и след като Русенският митрополит става Български патриарх. Ръководството на ДДЛРГ „Св. Иван Рилски” в с. Брестовица се радва, че Патриарх Неофит, макар и вече в София, не ги забравя и от дома се надяват на по-нататъшна подкрепа и сътрудничество в името и благополучието на децата в неравностойно положение.

Работещите в домовете за деца, лишени от родителска грижа, ежедневно се сблъскват с тъгата, проблемите и самотата на своите питомци. Освен от храна, дрехи и подслон децата се нуждаят от внимание, любов и подкрепа, затова от ръководството на „Св. Иван Рилски” благодарят за всяка приятелски протегната ръка и всяка навременно оказана помощ.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/9k484 

Разпространяване на статията: