Мобилно меню

4.2 1 1 1 1 1 Rating 4.20 (5 Votes)

22047В последното ни издание за тази година ви предлагаме:

- Какви духовни последици може да има откриването на „божествената частница” – „хикс бозона” и как този факт се свързва с християнските представи за Сътворението? Един учен с християнска вяра търси отговор на подобен въпрос. Вижте втората част от разговора с проф. Ричард Кархарт – дългогодишен преподавател по физика в Университета Илинойс в Чикаго.

- Новата година в Античността и Средновековието или календите срещу християнското благочестие на Васильовден и Обрезание Господне. Как Византия укротява езическата оргиастичност? – отговорите в увлекателния материал с участието на доц. Веселина Вачкова.

- Какво място има в Библията и християнската традиция смехът – едно типично човешко проявление? Какво за християните е веселието и иронията? Каква е метафизиката на смеха? Чуйте разговора с проф. Калин Янакиев, преподавател във Философския факултет на СУ и епископ Христо Писаров от Вселенската съборна църква на Христос.

- Необикновената съдба на една тревненска икона, превърната в маса по времето на социализма – разказ за преследваната, но никога непобеждавана вяра, за упоритостта на изкуствоведката Люба Цанева и таланта на реставратора Стефан Аенски.

Гледайте ни, очакваме Ви! Започваме в обичайния си час – 17:00.

Екипът на „Вяра и общество” ви честити настъпващата Нова година и ви припомня, че следващата ни среща ще бъде на 11 януари 2014 г.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/9kduy 

Разпространяване на статията: