Мобилно меню

4.6 1 1 1 1 1 Rating 4.60 (10 Votes)

IMG 2183Учебното помагало на Двери за интегриране на знанията за християнството в 1 клас е наистина полезно, което се потвърждава в процеса на работа с децата. И това е така по две причини – поради адаптирането на знанията към детското възприятие и оригиналното предизвикателство децата сами да се включват като изпълнители в урока. Коледното тържество на Младежки православен център „Чисти сърца” в Смолян учителките по вероучение Николина Жекина и Радка Георгиева решиха да премине изцяло на базата на презентацията „Рождество Христово” от помагалото. Изненадващо за всички до края на празника градусът на вълнение се запази висок, библейските истини и текстове звучаха твърде актуално. Един баща тихо промълви, че макар и възрастен, не е знаел цялата история за раждането на Младенеца. Презентацията е увлекателна и свежа и съвсем не е само за първокласници. Тя е интересна и полезна за всички.

Учителките по вероучение задаваха въпроси, а отговорите на децата разкриваха цялото последование на събитието. С Библия в ръка и с красивите 13 слайда от презентацията „Рождество Христово” като текст и изображение Георгиева и Жекина успяха да въведат децата във вълшебството на празника. А завършекът „Какъв подарък мога да дам на Иисус Христос за Неговия рожден ден?” предизвика у тях истинска надпревара. На разпечатани работни листове от помагалото те изляха цялата си радост и милост към Христос. Колкото и да знаят, че е Бог и няма нужда от нищо светско, по примера на онези мъдреци, които му подарили злато като на Цар на целия свят, ливан като на Бог и смирна като на Човек, малките деца от „Чисти сърца” съвсем невинно написаха желанията си за подаръци. Например: „Аз искам да му подаря цялата си вяра и обич, че моята почит към Майка му и към Него ще е вечна, независимо къде съм и какво правя”. „Ако мога, бих му подарила вярата на всички хора по Земята в Него”. „Бих му подарил много любов”. „Бих Му пожелала никога да не вижда деца, които правят грехове”. „Искам да му подари красиво бебешко легло, за да не му е студено в яслата”. „Искам да подаря на Иисус Христос всичко, което мога да направя за Него, след като Той е направил толкова много за нас!”.

Подобно представяне на Рождество Христово с презентацията от помагалото на Двери учителките по вероучение направиха и в Неделното училище „Св. Николай Чудотворец” в Устово. И там децата с радост биха подарили всичко на Христос, „защото Той се е родил, за да ни обича!”.

Заниманието за Рождество Христово в Младежкия център в Смолян:

IMG 2165

IMG 2173

IMG 2175

Урокът в неделното училище в Устово:

IMG 2201


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/9kdkr 

Разпространяване на статията: