Мобилно меню

4.5555555555556 1 1 1 1 1 Rating 4.56 (9 Votes)

10dКнигата на протойерей проф. д-р Радован Бигович "Църквата в съвременния свят” беше представена в Регионална библиотека "Любен Каравелов" в Русе. Зa книгата и ролята на Църквата в нашето съвремие говори нейният преводач д-р Свилен Тутеков, доцент в Православния богословски факултет на Великотърновския университет "Св. Кирил и Методий”. Сборникът с текстове на о. Радован Бигович (1956-2012 г.) е издаден от ИК "Омофор".

"Отец Радован ще остане в богословската памет като мъдър и просветен църковен учител на нашето време, като истински иконом на богословието и на църковната практика, надарен с харизмата на Светия Дух да промисля назначението и мисията на Църквата в нашата екзистенциална, социална и културна ситуация. Така и предлаганата на български език негова последна книга "Църквата в съвременния свят” ни е завещана от него като добър залог на една автентична православна социална философия, която разкрива историческите и обществените измерения на църковния етос", каза доц. Тутеков.

Срещата завърши с оживена дискусия, съобщава регионалното издание Север.bg. Сред най-дискутираните теми бяха Православната църква в плуралистичното общество, Вярата и разумът в ХХІ век, Църквата и гражданското общество, Църква и екология, Църква и биоетика и др.

Събитието се предаваше наживо в Интернет и в разговора се включиха онлайн потребители от София, уточняват от РБ "Любен Каравелов".


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/xcykf 

Разпространяване на статията: